Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за 147

Здравейте, може и въпроса ми да прозвучи малко несериозно, но някой има ли представа как мога да напрявя следното:
    Средната врътка на климатика (където се настройва силата на въздушната струя) има един бутон в долната част, който винаги като дам на контакт свети (демек е включен), та въпроса ми е може ли да не се пуска от самосебе си, а да го включвам когато аз реша?
    И още един въпрос:
    Как мога да зануля стойностите на компютъра, като среден разход, средна скорост и т.н. Щтраках навсякъде но само малкия километраж се занулява.
    Благодаря предварително!

Погледни тук http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ead.php?t=5523
    Не е лошо да си прочетеш какво пише в user manual-a ти - там тези неща са описани.
    ...

Comment

Тази тема явно е за 156 и при мен не става. Благодаря ти все пак Сега ще търся ръководство да видя дали там не пише нещо по въпроса.

Comment

Изчетох всичко и не намерих решение, така че ще съм благодарен ако някой ми даде отговор!

Comment

Нулирането го правиш като цъкнеш копчето на дясната ръчка и отидеш примерно на средна скорост, среден разход или изманати км, и го задържиш за няколко секунди
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Благодаря, а за другото няма ли решение?

Comment

Първоначално публикувано от mariankalfov Покажи съобщение
              Благодаря, а за другото няма ли решение?
              Имаш в предвид бутоните за регулиране посоката на въздушната струя ли?
              Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
              Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
              http://www.family-sozopol.com/

Comment

Не, имам предвид бутона на средната врътка. Искам да го накарам при старт да не се включва автоматично!

Comment

Изчетох всичко и не намерих решение, така че ще съм благодарен ако някой ми даде отговор!
                  Аз съм с 156 и сравних хартиеното ръководство, което получих с колата и друго ръководство в електронен вид. При мен на хартиеното я няма тази част в която се забранява автоматичното включване. И вече приех факта че не може да се изключи или по-скоро добих навика : контакт , изключи копчето, пали, изключи копчето ... все нямам време да отида да напълнят системата с фреон и масло и затова го спирам засега..
                  ...

Comment

Лоша новина момчета. Стигнах до жестоката истина, че автоматичното включване на климатика при старт не може да се забрани Говорих с един разбирател дето се занимава с авто климатици и той вика:
                    - При Алфите 147 не става!

Comment

Е при мен защо не е така?
                      Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                      146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                      Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Ами ти ще кажеш! Правил ли си някакви шмекери или винаги колата си е била така? Коя година е? Моята е 2001 и си мисля да не би по новите години да са помислили и да са оправили тази недомислица.

Comment

Ами ти ще кажеш! Правил ли си някакви шмекери или винаги колата си е била така? Коя година е? Моята е 2001 и си мисля да не би по новите години да са помислили и да са оправили тази недомислица.
                          Колега, дай снимка на този бутон...

Ти климатика ли се опитваш да изключиш?
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                          Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                          http://www.family-sozopol.com/

Comment

Да, но искам само автоматичната функция да изключа, за да може да пали на изгасен климатик.
                            http://mariankalfov.snimka.bg/automo...07897.24747070

Comment

Да, но искам само автоматичната функция да изключа, за да може да пали на изгасен климатик.
                              http://mariankalfov.snimka.bg/automo...07897.24747070
                              Бутона за климатика е на лявата врътка. На средната е този, който отваря и затваря външния поток (ако свети, значи е затворен). Малко странен проблем описваш, при условие, че всички (156/147/GT) сме с една система. Все пак ще се съглася, че тази система работи странно.
                              При изключен климатик и отворен външен поток, като затвориш потока (средното копче) климатика се включва сам. Ако вентилатора ти е на 0 - не се включва. Ако от отворен потока и включих вентилатора на 0 се затваря. Объркващо.

Иначе не трябва да има проблем ако изключиш климатика (бутона на лявата врътка) да не се включва след това. Ако греша (което е напълно вероятно), то ел. системата на твоята кола е custom и трябва да се погледне.
                              Last edited by vladev; d.m.y г., 11:02.
                              Subaru Legacy 3.0R
                              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
                              sigpic

Comment

Working...
                              X